Δράση Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23 – 30 Σεπτεμβρίου 2017)

LARNACA SWIMMING FUN GAMES

Ο Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Βδομάδας Αθλητισμού, διοργανώνει για 3η συνεχώμενη φορά κολυμβητική ημερίδα για παιδιά μέχρι 12 ετών. Η εκδήλωση δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός της είναι η ευχάριστη γνωριμία των παιδιών με δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό, προσφέροντας διασκέδαση και πλούσιο παιχνίδι. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρευρίσκονται έμπειροι εκπαιδευτές και ναυαγοσώστες από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας.

LiFE ReAction

To LIFE Re Action είναι μια τοπική αθλητική δράση η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των ΛΕΜΕΣΙΩΝ 2017(αθλητική διοργάνωση) που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Δήμο Λεμεσού.Η εκδήλωση εχει ως σκοπό να κάνει γνωστά τα αθλήματα με τα οποία μπορουν να ασχοληθούν άτομα με κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες έτσι ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και με κάθε είδους αναπηρία, να έχουν ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα.Να φέρει κοντά όλους τους δημότες και όχι μόνο αυτούς με αναπηρίες . Επιπλέον, να βοηθήσει ολόκληρη την κοινωνία να αποδεχθεί τα άτομα με αναπηρία σαν ζωντανό και ενεργό μέρος της και να υπερνικηθούν προκαταλήψεις και στερεότυπα. Η εκδηλωση θα ειναι διήμερη και θα περιλαμβάνει: 1η μέρα αγώνα ποδηλασίας με χειροκίνητα ποδήλατα και τουρνουά καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα. 2η μέρα παρουσίαση αθλημάτων για ΑΜΕΑ και τελικός της καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα.
23 Σεπ 2017

ΑΘΛΟΥΜΑΙ - ΤΡΕΧΩ - ΠΕΡΠΑΤΩ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

Το συνέδριο απευθύνεται σε αθλητές και εθελοντές. Σκοπός του συνεδρίου είναι να δώσει τα σωστά μηνύματα για θέματα διατροφής και υγείας και να τονίσει το γεγονός ότι η σωστή διατροφή και άθληση μας δίνει γερή καρδία.

Περπατώ για την υγεία μου

Τοπική δράση από το Δήμο Γερμασόγειας με στόχο την ενεργοποίηση και κινητοποίηση της τρίτης ηλικίας, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις αλλά και νέους, να περπατήσουν και να απολαύσουν την πορεία κατά μήκος του ποταμού της Γερμασόγειας μέχρι και την κύτη του Υδατοφράκτη. Περπάτημα σε χαλαρούς ρυθμούς με σκοπό την προώθηση του συνδιασμού "κοινωνικοποίησης και ελαφριά άσκηση". Η δράση απευθύνεται σε δημότες και μη της Γερμασόγειας κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Ορεινή Πεζοπορία

Η ορεινή πεζοπορία ή άπλα περπάτημα στο βουνό είναι δραστηριότητα όπου τα πλείστα άτομα (οικογένειες με παιδιά ,νεαρά άτομα και ενήλικες) μπορούν να κάνουν. Συμβάλλει σημαντικά στη φυσική και ψυχική κατάσταση, και ευεξία των ατόμων ενεργοποιώντας όλο το σώμα και τις αισθήσεις. Σκοπός της δράσης μας στα πλαίσια του #BeActive είναι με μια επιλεγμένη διαδρομή να φέρουμε άτομα όλων των ηλικιών σε επαφή με τη φύση για να γνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη της ορεινής πεζοπορίας τα οποία μεταξύ άλλων είναι: 1. η σωματική άσκηση 2. η ψυχική χαλάρωση 3. η σφαιρική βιωματική γνώση της περιοχής. 4. η κοινωνικοποίηση και αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ομάδας Ο ΕΟΣ Λευκωσίας, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και το ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ οργανώσαμε μια εύκολη πορεία για τους πλείστους (παιδιά, οικογένειες, εφήβους, ενήλικες) κοντά στον εκδρομικό χώρο « Λιβάδι του Πασιά» . Η πορεία θα αρχίσει από τον εκδρομικό χώρο « Λιβάδι του Πασιά» στις 9.30 και θα τελειώσει στο ίδιο χώρο στις 12.30. Είναι μια πορεία που πιστεύουμε θα εντυπωσιάσει, θα αφήσει στη μνήμη εικόνες ανεπανάληπτες και νέους οπαδούς του «νους υγιής εν σώματι υγιές» μέσω της φυσικής άσκησης. Είναι μια πορεία που προάγει τη φυσική σωματική άσκηση, τη ψυχική υγεία, τη γνωριμία και το σεβασμό της ορεινής φύσης. Ο καθένας θα μπορεί να απολαύσει την ομορφιά του βουνού που αρχίζει εκεί που τελειώνουν οι δρόμοι. Μετά το τέλος της πορείας θα ακολουθήσει ΠΙΚ-ΝΙΚ. Στο εκδρομικό χώρο θα υπάρχει διαφωτιστικό υλικό από τους ΕΟΣ Λευκωσίας , ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και το ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Break Time Active Play

Η δράση 1 αποτελεί μια προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο, για τη δημιουργία ενός δημιουργικού και δραστήριου κλίματος απασχόλησης όλων των παιδιών με παιχνίδια (ατομικά και ομαδικά) παιδαγωγικού – ψυχοκινητικού και συναισθηματικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Μέσα από τη δράση αυτή γίνεται προσπάθεια για την καλλιέργεια αξιών και υιοθέτησης στάσεων και συμπεριφορών που απαρτίζουν τη σύγχρονη δημοκρατική πολιτότητα, μέσα από την ανάπτυξη υγιών σχέσεων μεταξύ των παιδιών και της δημιουργικής / δραστήριας απασχόλησής τους. Στόχος είναι η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων (αποδοχή και σεβασμός του άλλου, φιλία, συνεργασία, αλληλεγγύη, συλλογικότητα, σεβασμός σε κανόνες) συμβάλλοντας στη δημιουργία των αυριανών δημοκρατικών πολιτών. Το σχέδιο δράσης έχει επίκεντρο γενικά το σύνολο των παιδιών του σχολείου, με συνεργούς τους γονείς και φορείς από την ευρύτερη κοινωνία του σχολείου. Η δράση αυτή συνεχίζεται καθόλη τη σχολική χρονιά ( 2017 – 2018 ).

Move to improve Energizing Brain Breaks

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο σε όλα τα σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σε κάθε τάξη θα οριστούν μαθητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό (π.χ. ποδόσφαιρο, μπαλέτο, χορό, καλαθόσφαιρα, κ.ο.κ) ως «Πρεσβευτές». Η δράση θα γίνει κατά τη διάρκειά ενός μαθήματος μέσα στην τάξη (όχι στο μάθημα Φυσικής Αγωγής). Το μάθημα θα διακοπεί για ένα (1) λεπτό κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά «Πρεσβευτές» θα δείξουν στους συμμαθητές τους διάφορες ασκήσεις που κάνουν κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους και θα αθληθούν μαζί τους. Στη δράση θα μπορεί να συμμετέχει και ο εκπαιδευτικός.

Πρωινό περπάτημα με εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά στο σχολικό περιβάλλον

Η δράση αποτελεί μια προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο που σκοπό έχει να φέρει κοντά εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά σε έναν κοινό τρόπο άσκησης. Οι γονείς καθώς θα φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο, όλοι μαζί θα περπατούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Στόχος της δράσης είναι η κατανόηση από μέρους των συμμετεχόντων για τα οφέλη της άσκησης στην υγεία τους και τη δημιουργία γερών θεμελίων για την υγεία των παιδιών ως ενήλικες. Παράλληλα, θα τονιστεί και επεξηγηθεί ιδιαίτερα ο συνδυασμός γονιός και παιδί σε οποιαδήποτε μορφή σωματικής δραστηριότητας (π.χ. περπάτημα, βόλτα με το σκύλο, ποδήλατο), αφού προσφέρει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη και στους δύο, εφόσον οι γονείς αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους.

Μύηση και γνωριμία των παιδιών της Ε΄ τάξης και εκπαιδευτικών με θαλάσσια αθλήματα

Η δράση αποτελεί μια εβδομαδιαία προσπάθεια με στόχο να καλλιεργήσουμε στους συμμετέχοντες την αγάπη προς τη θάλασσα, τη χαρά, την απόλαυση και την άσκηση που προσφέρουν τα αθλήματα θαλάσσης. Επίσης, η δράση στοχεύει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων αυτοπροστασίας που οφείλουν να έχουν όταν απολαμβάνουν το κολύμπι. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν τέσσερα από τα ολυμπιακά αθλήματα που γίνονται στη θάλασσα (ιστιοπλοΐα, καγιάκ, beach volley, κολύμπι) και τους κανόνες ασφάλειας που έχουν σχέση με το νερό. Η δράση αυτή συνεχίζει να διεξάγεται τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Μάη, Ιούνη.

VOLLEYBALL, LOVE IT, PLAY IT ...! LIBERO, SPIKER OR BLOCKER ...VOLLEYBALL ITS MAGIC!

Η ΕΝΑΑΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ #BEACTIVE. ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΓΟΝΕΙΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΑΘ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ! ΘΑ ΔΙΩΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΑΘ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ!

Μοιραστείτε το

Ημερολόγιο

« Αύγουστος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Empty (2)