Δράση #BeActive (για την υπόλοιπη χρονιά)

Ολυμπιακή Ημέρα

Διοργάνωση αθλητικού χωριού με τη συμμετοχή αθλητικών ομοσπονδιών για τους εορτασμούς της Ολυμπιακής Ημέρας. Η διοργάνωση της δράσης γίνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και αποτελεί κύρια εθνική δράση της Κύπρου.

BeActive ολόχρονα περπατώντας στο μονοπάτι της φύσης στα Πέρα Ορεινής

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Ορεινής διοργανώνει περπάτημα στο μονοπάτι της φύσης του χωριού Πέρα Ορεινής κάθε τελευταίο Σαββατοκυρίακο του μήνα και θα ανακοινώνεται η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του περπατήματος. Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 17:00. Η εκκίνηση θα γίνει στα Πέρα Ορεινής, στην Πλατεία της Εκκλησίας. Θα ξεκινήσουμε για ένα περίπατο ανάλογο των δυνατοτήτων του καθενός μας. 1η διαδρομή: μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και επιστροφή (Απόσταση: 1,5 χλμ. Χρόνος: 30 λεπτά). 2η διαδρομή: μέχρι το Φράγμα Ταμασού και επιστροφή (Απόσταση: 3 χλμ. Χρόνος: 1 ώρα). 3η διαδρομή (κυκλική): Πλατεία - Φράγμα- Άγιος Ηρακλείδειος – Πολιτικό – Ποταμός – Πλατεία (Απόσταση: 5 χλμ. Χρόνος: 1.5 ώρα). Στον τερματισμό θα προσφερθούν νερό και φρούτα εποχής. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Όσοι συμμετέχουν ολόχρονα, 10 φόρες και άνω, θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Αθλητικές Ημερίδες «Γνωριμία με Ολυμπιακά Αθλήματα»

Η δράση αποτελεί μια χρονιαία προσπάθεια που αποσκοπεί στη γνωριμία των παιδιών με όσο το δυνατό περισσότερα Ολυμπιακά Αθλήματα. Στόχος είναι η συμβολή στην ανάπτυξη αφενός της φυσικής τους κατάστασης και αφετέρου, μέσα από κίνητρα να διαλέξουν ένα άθλημα που τους αρέσει. Απώτερος σκοπός είναι η έμφαση στη « δια βίου άσκηση», ένας ακόμα παράγοντας που θα τα ωθήσει σε μια υγιή ενασχόληση και θα τα βοηθήσει στην κοινωνικοποίησή τους, μακριά από την κοινωνική παραβατικότητα και τη χρήση βλαβερών ουσιών.

Μοιραστείτε το

Ημερολόγιο

« Φεβρουάριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Empty (2)