Δράση Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019)

Ενοποιημένη Ημερίδα Bowling

Η Ενοποιημένη Ημερίδα Bowling είναι μια Εθνική δράση όπου αθλητές με Νοητική Αναπηρία από όλη την Κύπρο θα συμμετάσχουν σε Ομαδικούς Αγώνες Bowling με μαθητές χωρίς Νοητική Αναπηρία. Κύριος Στόχος της Δράσης είναι η Κοινωνικοποίηση των ατόμων με Νοητική αναπηρία μέσω του Αθλητισμού, η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, η γνωριμία με συνομήλικούς τους.
28 Σεπ 2019

Round Table 6 Sports Village

Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα διάφορα Ναυταθλήματα που θα μπορούσε να ενασχοληθεί. Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τα διάφορα αθλήματα θαλάσσης όπως επίσης να παρακολουθήσει αγώνα Water Polo από τον Ναυτικό Όμιλο Μέσα Γειτονιάς.
28 Σεπ 2019

Round Table 6 Εκγύμναση ΑμεΑ

Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τον αθλητισμό σε Άτομα με Αναπηρία και να κατανοήσουν ότι κι αυτοί μπορούν κι έχουν το δικαίωμα στην άθληση.
28 Σεπ 2019

Round Table 6 Water Polo Tournament

Αγώνες Water Polo στην θάλασσα δίπλα στην αποβάθρα του Μόλου Λεμεσού, με τον Ναυτικό Όμιλο Μέσα Γειτονιάς.
28 Σεπ 2019

Agros Sport Village

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας Αγρού και το ΚΕΠΛΗ Αγρού συνδιοργανώνουν για τρίτη φορά το ‘Agros Sport Village’ το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Αγρού. Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2019. Σκοπός της δράσης είναι η άμεση εμπλοκή των νέων της κοινότητας του Αγρού, καθώς επίσης και των γύρω κοινοτήτων με αθλήματα όπως Τοξοβολία, Ποδηλασία, Καλαθόσφαιρα, Πετοσφαίρα, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση, Sambo, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Zumba, Badminton. Η ιδέα για την υλοποίηση του προγράμματος προήλθε από τα λόγια του Πολιτικού Νέλσον Μαντέλα, Προέδρου της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος είπε ότι ο Αθλητισμός έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Μέσω της δραστηριότητας αυτής το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και να ενώσει τους ανθρώπους με έναν τρόπο που λίγοι το έχουν καταφέρει. Πέρα από αυτά, ο αθλητισμός μιλάει στη νεολαία σε μια γλώσσα που κατανοεί και έχει την ικανότητα να δημιουργεί ελπίδα εκεί όπου κάποτε υπήρχε μόνο απελπισία και είναι πιο ισχυρός από την κυβέρνηση στην κατάρριψη φυλετικών φραγμών και ταυτόχρονα γελάει στο πρόσωπο όλων των μορφών διακρίσεων. Ο Αθλητισμός πέραν από την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας θα αποτελέσει το εργαλείο προώθησης του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτότητας για όλους τους κατοίκους της κοινότητας του Αγρού που θα συμμετέχουν στην δραστηριότητα. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αθληθούν με εναλλακτικές μορφές αθλητισμού και να ενημερωθούν για την καταπολέμηση στην χρήση αναβολικών.

Sports Give Peace a Chance

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με την oργάνωση μέλος του, Peace Players Cyprus θα διοργανώσουν αγώνα καλαθοσφαίρισης με τίτλο Sports give peace a chance. Σκοπός του αγώνα καλαθοσφαίρισης είναι η συνύπαρξη νέων όλων των κοινοτήτων της Κύπρου με σκοπό την προώθηση της Ειρήνης στην Κύπρο. Με την δράση αυτή το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και οι συνεργάτες του θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός έχει τη δύναμη να εμπνέει, να ενώνει τους ανθρώπους, να μιλάει στη νεολαία σε μια γλώσσα που κατανοεί, να δημιουργεί ελπίδα εκεί όπου κάποτε υπήρχε μόνο απελπισία και ταυτόχρονα έχει τη δύναμη να συμβάλει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού σπάζοντας τους φυλετικούς φραγμούς και τα εμπόδια που δημιουργούν όλες οι μορφές διακρίσεων.

Μοιραστείτε το

Ημερολόγιο

« Ιούλιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Empty (2)