Αθλητική πανδαισία το #BeActive Night στη Λάρνακα

Το #BeActive Night, η πολυπληθέστερη βραδινή αθλητική δράση της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα. Πέραν των 10,000 πολιτών και τουριστών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια αθλητική πανδαισία, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 41 χώρες που συμμετέχουν στη μεγαλύτερη αθλητική Ευρωπαϊκή εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus + όπου για την Κύπρο ο ΚΟΑ αποτελεί τον Εθνικό Συντονιστικό Φορέα.

Το #BeActive Night που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά γνώρισε τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της Κύπρου, τόσο για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών όσο και των πολλαπλών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η SAS Sports σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Χριστοφόρου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους περισσότερους από 10 χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες που βρέθηκαν στην Πλατεία Ευρώπης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα να φιλοξενεί η πόλη της Λάρνακας μια τόσο μεγάλη και σημαντική Πανευρωπαϊκή εκδήλωση όπως το #BeActive Night.  Ο κ. Χριστοφόρου τόνισε τη σημασία του αθλητισμού ως κοινωνικό αγαθό, το οποίο θα πρέπει να τύχει κατάλληλης εκμετάλλευσης και αξιοποίησης για όφελος των πολιτών.  

Τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ο οποίος λόγω έκτακτης υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση μετέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δώρα Κυριάκου. Η κ. Κυριάκου ανάφερε ότι το #BeActive Night αποτελεί την κορωνίδα και της φετινής διοργάνωσης, της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, αφού πέρσι πήρε τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μια από τις καλύτερες, ενώ στα ίδια πετυχημένα επίπεδα είναι και η φετινή και εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Επεσήμανε επίσης ότι η εκστρατεία δίνει πολλαπλές ευκαιρίες στους πολίτες να βρουν τον τρόπο άσκησης που τους ταιριάζει και να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού.

Η  Κάλλη Χατζηιωσήφ, Δια Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και εξέφρασε την ευχή  όπως το μήνυμα της εκστρατείας συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση της και κάλεσε τους πολίτες να μην επιστρέψουν στην καθιστική ζωή αλλά να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητα τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για όλες τις δράσεις που φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες, η οποία διαμορφώθηκε σε ένα τεράστιο αθλητικό χωριό.  Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αθλητικές επιδείξεις, αλλά και να γνωρίσουν αθλήματα όπως τροχοσανίδα, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, αναρρίχηση,  πολεμικές τέχνες, ξιφασκία, καλαθόσφαιρα, αντισφαίριση και επιτραπέζια αντισφαίριση, κ.α.


Το να είσαι σωματικά δραστήριος λοιπόν, είναι ευκολότερο από ότι ακούγεται και το αποδείξαμε καθ' όλη τη διάρκεια του #BeActive Night, αλλά και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που άρχισε στις 23 και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

   

 

Με ρεκόρ δράσεων και συμμετοχών αρχίζει τη Δευτέρα η 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2019

Την επίσημη έναρξη της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κήρυξε η Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Καίτη Λουκαΐδου Χατζηκυριάκου σε δημοσιογραφική διάσκεψη, την Παρασκευή 20  Σεπτεμβρίου 2019.  Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 23  με 30 Σεπτεμβρίου και οι διάφορες δράσεις της θα γίνουν σε Παγκύπρια βάση. Η συμμετοχή όλων των πολιτών είναι δωρεάν.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης λόγω έκτακτης υποχρέωσης δεν παρευρέθηκε και έστειλε τους χαιρετισμούς του, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά  στην 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ για την 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με το σύνθημα #BeActive όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 41 συνολικά χώρες της Ευρώπης. Θα δώσουν την ευκαιρία στους Ευρωπαίους πολίτες να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν δωρεάν σε διάφορες μορφές άσκησης.  Φέτος, η Κύπρος παρουσιάζει ρεκόρ αριθμού δράσεων, συμμετοχής φορέων και συμμετοχής πληθυσμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εκστρατεία χρόνο με τον χρόνο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα αθλητικά μαζικά κινήματα, το οποίο ταυτόχρονα κινητοποιεί και δίδει ευκαιρίες αθλητικής ενασχόλησης μιας  μεγάλης μερίδα πληθυσμού. Συγκεκριμένα, φέτος 99 φορείς, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά, θα διοργανώσουν 239 δράσεις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτές 223,000 συμπολίτες μας».

H κ.  Λουκαΐδου Χατζηκυριάκου   καταλήγοντας προσκάλεσε όλους τους συμπολίτες μας να βάλουν την άσκηση στην καθημερινότητα τους και να βελτιώσουν τον τρόπο και την ποιότητα ζωής τους, αφού η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού τους δίνει πολλαπλές ευκαιρίες να βρουν τον τρόπο άσκησης που τους ταιριάζει και να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού.

Στην αλλαγή κουλτούρας αναφέρθηκε η Δια Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας στην Κύπρο Κάλλη Χατζηιωσήφ, επισημαίνοντας τα εξής: «Οι θετικές στάσεις, συμπεριφορές αλλά και οι δεξιότητες, σε σχέση με την άσκηση, πρέπει να υιοθετούνται από τις αναπτυξιακές ηλικίες ώστε να γίνονται τρόπος ζωής και να χαρακτηρίζουν δια βίου την καθημερινότητά μας. Τόνισε ότι η Κύπρος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την πανευρωπαϊκή δραστηριότητα και πρόσθεσε ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και κάλεσε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

To πρόγραμμα των δράσεων παρουσίασε η Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει η διοργάνωση της 2ης πανευρωπαϊκής βραδινής αθλητικής εκδήλωσης #BeActive Night, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην Εβδομάδα, ενώ στην Κύπρο θα διοργανωθεί στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, οι πολίτες μπορούν να βρουν στις ιστοσελίδες www.beactive.cy και www.beactivenight.eu

O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας, ΡΙΚ, SIGMA, Cytavision Alpha Κύπρου και OMEGA, καθώς επίσης και τους Υποστηρικτές Επικοινωνίας τον Εκδοτικό Οίκο ΔΙΑΣ Λτδ., τις ιστοσελίδες ενημέρωσης Πολίτης, SuperΣπορFm, Protathlima.com, ThemaSports, Sportive και Activecy.com

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό #BeActive Awards 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2019, διοργανώνει και φέτος τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό #BeActive Awards 2019. 

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός #BeActive Awards αποτελεί βασικό στοιχείο της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και στοχεύει στην υποστήριξη και επιβράβευση  δράσεων και ατόμων που προωθούν τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα,  καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και στην ανάδειξη καλών πρακτικών στον τομέα αυτό.

Ο διαγωνισμός έχει τρεις κατηγορίες βραβείων:

  1. #BeActive Education Award
  2. #BeActive Workplace Award
  3. #BeActive Local Hero Award

Όσοι φορείς ή/και άτομα ενδιαφέρονται, μπορούν αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στον ΚΟΑ μέχρι την 1η Αυγούστου 2019, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει μια προεπιλογή των φιναλίστ  που θα τεθούν στην κρίση κριτικής επιτροπής. Ένας εκπρόσωπος από κάθε φιναλίστ θα κληθεί  να παραστεί στο Γκαλά για την απονομή των βραβείων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας τον Οκτώβριο.

Όλες πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό όπως επίσης και η αίτηση ανά κατηγορία, έχουν αναρτηθεί στην Εθνική Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού του ΚΟΑ, στο σύνδεσμο: http://www.beactive.cy/press/competitions.html

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Ιωάννα Παρασκευοπούλου, στο τηλέφωνο 22897204.

 

Πρωτότυπη η 2η συνάντηση ΚΟΑ με Φορείς για τη διοργάνωση της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2019

Μια πρωτότυπη και διαφορετική συνάντηση διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στα πλαίσια της προετοιμασίας για την 5η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία»  στη Λευκωσία, παρευρέθηκαν πέραν των πενήντα εκπροσώπων των φορέων που θα συμμετέχουν ως διοργανωτές δράσεων, της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. 

Πέραν της ενημέρωσης που έλαβαν οι συμμετέχοντες σχετικά με τη διοργάνωση της εκστρατείας, ο ΚΟΑ φέτος επέλεξε να καινοτομήσει διοργανώνοντας έναν πιο διαδραστικό τρόπο συμμετοχής στις συναντήσεις. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκαν  διάφορες ομαδικές δραστηριότητες με στόχο την καλύτερη αλληλογνωριμία των συντελεστών του #BeActive, την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας των συντελεστών της πανευρωπαϊκής εκστρατείας. 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία  έχει θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανωθεί στις 23 - 30 Σεπτεμβρίου 2019.   Ο ΚΟΑ, ως ο  Εθνικός Συντονιστικός Φορέας έχει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε Παγκύπρια βάση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ Λεόντιος Τσέλεπος, η εθνική συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, ο διαχειριστής της εθνικής ιστοσελίδας Μάριος Χριστοδούλου και η δια βίου πρέσβειρα  της εβδομάδας Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Ο ΚΟΑ ενημερώνει τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ως διοργανωτές δράσεων ότι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Αυγούστου.

View the embedded image gallery online at:
https://beactive.cy/press/news-events.html#sigProId98373d6101

 

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συναντήθηκε με Γάλλους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε στα γραφεία του ΚΟΑ την Τρίτη 16 Ιουλίου με τη  συντονίστρια και τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού της Γαλλίας  Verline Verjuin  και  Damien Duval αντίστοιχα.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τον τρόπο που υλοποιείται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Κύπρο και τη Γαλλία και αντηλλάγησαν απόψεις για μελλοντική συνεργασία. Στην εν λόγω συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και η εθνική συντονίστρια της Κύπρου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου.

Οι Γάλλοι εκπρόσωποι  επισκέφτηκαν παράλληλα το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους και ενημερώθηκαν από τον λειτουργό Γρηγόρη Νικηφόρου για τη λειτουργία του, ενώ παρακολούθησαν και δραστηριότητες του προγράμματος.

 

Σελίδα 1 από 13

Μοιραστείτε το

Ημερολόγιο

« Νοέμβριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Empty (2)