Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ;

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Το 2024 θα πραγματοποιηθεί η δέκατη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Με βάση την επιτυχία της πρώτης Εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα εξακολουθήσει να δημιουργεί νέες δραστηριότητες, αξιοποιώντας, παράλληλα, τις ήδη υφιστάμενες επιτυχείς δραστηριότητες. Το γενικό θέμα της εκστρατείας είναι και πάλι «#BeActive» («να είστε ενεργοί») και θα πρέπει να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΓΙΑΤΙ;

Ο αθλητισμός και η φυσική δραστηριότητα συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο ενασχόλησης με τη φυσική δραστηριότητα παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και σε ορισμένες χώρες, ακόμη και μείωση. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και του ενεργού πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσο για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

ΠΟΙΟΣ;

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και στη φυσική δραστηριότητα και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Η Εβδομάδα είναι για όλους – ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα.

 

ΠΟΤΕ;

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και οι συμμετέχουσες χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας αθλητισμού.

ΠΩΣ;

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η υλοποίηση της εβδομάδας σε όλη την Ευρώπη είναι σε μεγάλο βαθμό αποκεντρωμένη και πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους εθνικούς συντονιστές και με πολλούς διαφορετικούς εταίρους που έχουν δεσμευθεί ρητά να υποστηρίξουν την εβδομάδα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2024 θα διαρθρωθεί και πάλι γύρω από θεματικές κατηγορίες: εκπαιδευτικό περιβάλλον, χώρος εργασίας, άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, αθλητικά σωματεία και γυμναστήρια, άτομα με ειδικές ικανότητες, άτομα με αναπηρίες και άτομα με χρόνιες παθήσεις και άσκηση στο σπίτι. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διοργανωθεί ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε διάφορα επίπεδα (ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο).

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι για ΣΕΝΑ!

Μη χάσεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στην τρίτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Μια σειρά δραστηριοτήτων σε όλη την Ευρώπη σε περιμένουν. Στον δικτυακό μας τόπο μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες! Let's #BeActive! http://ec.europa.eu/sport/week


Εκτύπωση   Email

Μοιραστείτε το