Τελευταία Νεα

Ο ΚΟΑ ενημέρωσε τους ενδιαφερομένους φορείς για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2024

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημέρωσε τους ενδιαφερομένους φορείς για την 10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, η οποία θα πραγματοποιηθεί -όπως κάθε χρόνο- από τις 23 ως τις 30 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ, στην παρουσία του Προέδρου, της Αντιπρόεδρου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύντριας του Οργανισμού.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου σημείωσε ότι το φετινό #BeActive «είναι αφιερωμένο στην προαγωγή των κοινών αξιών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε: «Σημαντικό ρόλο στην προώθηση αυτών των κοινών αξιών θα έχουν οι 27 Πρεσβευτές των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει ορίσει το κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ επέλεξε τον Ολυμπιονίκη Ιστιοπλόο μας Παύλο Κοντίδη». Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε επίσης ότι «η βιομηχανία του αθλητισμού έχει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από διάφορες πολιτικές της, έχει θέσει στόχο την προώθηση του πράσινου και βιώσιμου αθλητισμού και μάλιστα η Κύπρος έχει συμβάλει στη δημιουργία σχετικού οδηγού για την εφαρμογή του».   

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στο #BeActive για να «ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα στην αυξημένη ζήτηση» και ευχαρίστησε τους χορηγούς επικοινωνίας: «Καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και προβολή των μηνυμάτων της εκστρατείας διαδραματίζει ο τομέας της επικοινωνίας.  Εκ μέρους του Οργανισμού θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στην κοινοπραξία των τηλεοπτικών καναλιών  παγκύπριας εμβέλειας - που πρέπει να πούμε ότι φέτος είναι διευρυμένη – και αποτελείται από το ΡΙΚ, τον ΑΝΤΕΝΝΑ, το SIGMA, την CYTANET, τον ALPHA ΚΥΠΡΟΥ, το OMEGA CHANNEL και την CABLENET, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας να είναι οι χορηγοί επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2024».

Από την πλευρά της η Διά Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ επισήμανε: «10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Δέκα χρόνια προσπάθειας, ευαισθητοποίησης των Ευρωπαίων και όχι μόνο πολιτών για τα οφέλη της άσκησης, της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και των αξιών του αθλητισμού, ώστε ο κάθε πολίτης να καταστεί σωματικά και ψυχικά δραστήριος, να αποκτήσει αντιστάσεις και να υιοθετήσει ένα υγιή τρόπο ζωής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εύστοχα επαναφέρει στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Αθλητισμού τις ολυμπιακές αξίες. Όλοι μαζί, ΚΟΑ, Δήμοι, Κοινότητες, Ομοσπονδίες, Σωματεία, αθλητικοί φορείς, μπορούμε μέσα από τις πολλαπλές μορφές άσκησης να δραστηριοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα ότι μόνο ο αθλητισμός μπορεί να βελτιώσει τον ανθρώπινο παράγοντα».

Η  Λειτουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου αναφέρθηκε στα οργανωτικά στοιχεία της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, ενώ παρουσιάστηκαν οι παράμετροι που αφορούν στην προβολή της εκστρατείας από τον συνεργάτη του #BeActive Μάριο Χριστοδούλου. Την παρουσίαση του Οδηγού Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Αθλητικών Διοργανώσεων έκανε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης & Διαχείρισης Αθλητικών Χώρων του ΚΟΑ Πασχαλίνα Μαγνήτη.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ως διοργανωτές δράσεων θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ΚΟΑ στο τηλ. 22897204 και στην ιστοσελίδα www.beactive.cy μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024, ενώ για τον τομέα της Εκπαίδευσης μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2024.

 


Εκτύπωση   Email

Μοιραστείτε το