Τελευταία Νεα

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κήρυξε την επίσημη έναρξη της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Την επίσημη έναρξη της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κήρυξε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού  Ανδρέας Μιχαηλίδης,  σε διάσκεψη τύπου που έγινε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23-30 Σεπτεμβρίου και οι διάφορες δράσεις της θα γίνουν σε παγκύπρια και ευρωπαϊκή βάση. Στη διασκεψη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής και τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου και Έλενα Παπακώστα.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων τόνισε ότι μετά από δυο χρόνια ιδιαίτερων συνθηκών και περιορισμών λόγω της πανδημίας, το #BeActive συνεχίζει να αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη των πολιτών να παραμείνουν σωματικά δραστήριοι,  αλλά και την αυξημένη ζήτηση παροχής πολλαπλών  ευκαιριών άθλησης. Γι’ αυτό τον λόγο, για τα επόμενα δυο χρόνια η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανάκαμψη του αθλητισμού. 

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε στη συνέχεια ότι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος στοχεύουν στην υγιή ενασχόληση κυρίως των νέων, αλλά και στη διοργάνωση «πράσινων» αθλητικών δράσεων. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι φέτος στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν 505 δράσεις και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτές 151.000 συμπολίτες μας, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του Οργανισμού προς τους 163 φορείς που συμμετέχουν εθελοντικά ως διοργανωτές.

Η Δια Βίου Πρέσβειρα και Μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ μεταφέροντας το μήνυμα της συμμετοχής των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα για μια ωφέλιμη κοινωνία, καταληκτικά μίλησε για την κληρονομιά που υπάρχει από τις προηγούμενες διοργανώσεις και για την προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση νέων συμμετεχόντων, ειδικά στη νέα γενιά, ενώ αναφέρθηκε και στην ευλογία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

Ο ΚΟΑ, ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Κύπρο, έχει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση. To πρόγραμμα των δράσεων παρουσίασε η Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, αναφέροντας ότι στην πλειοψηφία τους οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο.

Ωστόσο η Εβδομάδα περιλαμβάνει δράσεις που απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος πληθυσμού, όπως για παράδειγμα οι εθνικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας και θα κινητοποιήσουν όλο τον μαθητικό πληθυσμό βαθμίδων. Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.beactive.cy και η συμμετοχή σε αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ.

O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα έξι τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA, CYTAVISION, ALPHA Κύπρου και OMEGA Channel.


Εκτύπωση   Email

Μοιραστείτε το