Τελευταία Νεα

Ο απολογισμός και οι βραβεύσεις του #BeActive 2022 από τον ΚΟΑ

Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2022 παρουσίασε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ και Σωτήρης Αδάμου, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη που δεν μπορούσε να παραστεί.

Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού εστίασε στην ομιλία της στην επιτυχία και την αξία του προγράμματος #BeActive, κάνοντας ειδική μνεία στις «515 δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον με τη δωρεάν συμμετοχή 151.000 πολιτών». Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του νέου Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος Erasmus+ που «δίνει τη δυνατότητα για έγκαιρο προγραμματισμό των δράσεων της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2023», με απώτερο στόχο «να έχουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μας να βάλουν την αθλητική ενασχόληση στη ζωή και την καθημερινότητά τους».  

Από την πλευρά της η Διά Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος το #BeActive εστίασε τις δράσεις του στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας: «Είναι με ιδιαίτερη περηφάνεια που φέτος οι σχολικές μας μονάδες με τον αριθμό των δράσεων τους έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας, τα περισσότερα σχολεία της Κύπρου απετέλεσαν κυψέλες καινοτόμων αθλητικών δράσεων».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η Λειτουργός ΚΟΑ ευρωπαϊκών θεμάτων και εθνική συντονίστρια του #BeActive Ιωάννα Παρασκευοπούλου, απονεμήθηκαν τα τιμητικά έπαθλα στους φορείς που συμμετείχαν ως διοργανωτές δράσεων και στους χορηγούς επικοινωνίας της εκστρατείας #BeActive. Επίσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διοργανωτές των δράσεων που συμμετείχαν στον εθνικό διαγωνισμό #BeActive Awards 2022 και ανανεώθηκε το ραντεβού για την 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023.

 


Εκτύπωση   Email

Μοιραστείτε το