Τελευταία Νεα

Ο απολογισμός και οι βραβεύσεις του #BeActive 2023 από τον ΚΟΑ

Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2023 παρουσίασε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΟΑ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης σημείωσε ότι «η φετινή εκστρατεία, η οποία είχε ως σλόγκαν “Join the Movement” επικεντρώθηκε σε τρεις πυλώνες: τη συμπερίληψη, την αύξηση της συμμετοχής και τη διοργάνωση καινοτόμων δράσεων. Φέτος 151 φορείς προερχόμενοι από διάφορους τομείς  διοργάνωσαν 535 δράσεις, ενεργοποιώντας στην αθλητική ενασχόληση 152.800 συμπολίτες μας» και πρόσθεσε: «Το 2024 είναι ολυμπιακή χρονιά, έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε τους Εθνικούς Συντονιστικούς Φορείς ότι ο ειδικός στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2024 θα είναι η προώθηση των ολυμπιακών αρχών και αξιών». Μίλησε επίσης για την «αδήριτη ανάγκη δημιουργίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού», καθώς «ο αθλητισμός χρειάζεται εκτελεστική εξουσία και τη δομή του Υφυπουργείου που θα συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα παίρνει πιο εύκολα αποφάσεις» και κατέληξε λέγοντας: «Είναι η τελευταία φορά που είμαι σ’ αυτή την εκδήλωση ως Πρόεδρος. Αποχωρώ από τον Οργανισμό γεμάτος από συναισθήματα και ικανοποίηση για τη δουλειά που έγινε, ιδιαίτερα από το #BeActive. Εύχομαι αυτή η αίθουσα να συνεχίσει να είναι γεμάτη από εσάς που στηρίζετε τον θεσμό».

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη τόνισε ότι «ολοκληρώνεται  η διετής φάση της εκστρατείας, κατά την οποία τα κράτη μέλη χρηματοδοτήθηκαν εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με €320.000 έκαστο. Στο διετές αυτό πλαίσιο στην Κύπρο διοργανώθηκαν συνολικά 1.048 δράσεις  προωθώντας και στηρίζοντας έμπρακτα την διετή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία  “Healthy Lifestyle4All”, επιτυγχάνοντας τον στόχο:  την εμπλοκή περισσότερων φορέων και την αξιοποίηση καινοτόμων  μεθόδων και  εργαλείων για την παροχή ευκαιριών, ώστε όλοι να υιοθετήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής».

Από την πλευρά της η Διά Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ είπε: «Όλοι μαζί δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε μια κοινωνία υγιή, ωφέλιμη, γαλουχημένη και επαρκώς προπονημένη στις αξίες του αθλητισμού. Είναι χρέος και καθήκον μας να στοχεύουμε στη βελτίωση του ανθρώπινου παράγοντα, ιδιαίτερα της νέας γενιάς,  καλλιεργώντας όλα εκείνα που απλόχερα προσφέρει ο αθλητισμός».  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η Λειτουργός ευρωπαϊκών θεμάτων του ΚΟΑ και εθνική συντονίστρια του #BeActive Ιωάννα Παρασκευοπούλου, απονεμήθηκαν τα τιμητικά έπαθλα στους φορείς που συμμετείχαν ως διοργανωτές δράσεων και στους χορηγούς επικοινωνίας. Επίσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διοργανωτές των δράσεων που συμμετείχαν στον εθνικό διαγωνισμό #BeActive Awards 2023 και ανανεώθηκε το ραντεβού για την 10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2024.

Από τον Οργανισμό παρέστησαν στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής και τα μέλη του ΔΣ Έλενα Παπακώστα, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και Σωτήρης Αδάμου, καθώς επίσης οι Δήμαρχοι Αθηαίνου και Γερμασόγειας Κυριάκος Καρεκλάς και Κυριάκος Ξυδιάς αντίστοιχα. Θερμές ευχαριστίες προς την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του ΑΝΤ1 και Πρόεδρο του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου και την Ραμόνα Παπαϊωάννου από το Omega που παρέστησαν στη Συνέντευξη Τύπου ως χορηγοί επικοινωνίας του #BeActive και προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που την κάλυψαν (ΣΙΓΜΑ, Omega, ΑΝΤ1). 

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες της εκδήλωσης απο εδώ

 

 


Εκτύπωση   Email

Μοιραστείτε το